V letošním školním roce jsme se opět vydali na týdenní lyžařské pobyty do Starého Města pod Sněžníkem. Žáci si mohli vyzkoušet a zdokonalit se v jízdě na lyžích i snowboardu ve středisku Paprsek. První kurz proběhl hned po pololetních prázdninách, účastnili se žáci druhých a třetích ročníků. Přestože lednové počasí zimním sportům nepřálo, příroda se na nás přece jen usmála a nadělila nám téměř metr sněhu, takže podmínky pro výcvik byly ideální. Po celý týden nás provázelo slunné počasí, i když rána byla mrazivá a teplota ani přes den nevystoupala nad bod mrazu, ježdění na upravené sjezdovce si užívali všichni účastníci kurzu. V letošním roce jsme opět měli zájemce o získání licence instruktora snowboardingu a byl úspěšný. Věříme, že i v následujících letech zájem studentů o výuku v lyžařských školách bude pokračovat a tradice bude zachována.

První ročníky se vydaly na kurz hned po jarních prázdninách.  Podmínky byly téměř ideální, i když teploty přes den stoupaly nad nulu. Pondělí bylo ještě zatažené, ale od úterý nás od rána vítalo sluníčko. Někteří žáci byli na lyžích nebo snowboardech poprvé a za týden výcviku zvládli základní techniku ježdění.

Celkem se obou kurzů zúčastnilo 53 žáků. Doufám, že si žáci na horách pobyt užili, a věříme, že i v následujících letech bude zájem o lyžování a snowboarding na naší škole velký.

Naďa Lukášová, vedoucí lyžařských kurzů